Bisdom Den Haag en Nederland -> nieuws uit het aartsbisdom -> 27/4/2021 ->Liturgie van de voorafgewijde Gaven

27/4/2021 - Liturgie van de voorafgewijde Gaven

Op 27 april 2021, op dinsdag van de Goede Week, vierde aartsbisschop Elisa van Den Haag en Nederland de Liturgie van de Vooraf geheiligde Gaven in de kerk ter ere van de Heilige Zalige Groothertog Alexander Nevsky in de stad Rotterdam. Zijne Eminentie werd mede gediend door: priester Dimitry Vinitsky, rector van de Alexander Nevski-kerk in Rotterdam; Abt Ignatius (Lockhorst), biechtvader van het bisdom Den Haag-Nederland; Priester Anatoly Babuk, priester van de kerk van St. Tichon, patriarch van Moskou in Naymegen. De liturgische gezangen werden gezongen door het koor van de Alexander Nevski-kerk onder leiding van Matushka Ekaterina Vinitskaya. De liturgie werd opgevoerd in het Kerkslavisch en Nederlands. Aan het einde van de dienst sprak Vladyka Elisa de gelovigen toe met een aartspastoraal woord.