Bisdom Den Haag en Nederland -> nieuws uit het aartsbisdom -> 30/4/2021 ->Op de vooravond van Goede Vrijdag

30/4/2021 - Op de vooravond van Goede Vrijdag

Op de avond van 29 april 2021, aan de vooravond van Goede Week Vrijdag, vierde aartsbisschop Elisa van Den Haag en Nederland de Metten van de Grote Hiel met het voorlezen van de twaalf evangeliën van het Heilig Lijden van onze Heer Jezus Christus aan het kruis kerk van St. Maria Magdalena , Gelijk aan de Apostelen, in Den Haag bij het bisdom Den Haag-Nederland. De regerende bisschop werd mede gediend door: de priester Johannes (Rudfuts), de priester van de kerk van het St. Johannes de Doper klooster te Den Haag; Priester Dimitri Dovger, geestelijke van de kathedraal van het bisdom Den Haag-Nederland.Archimandriet Nikon (Yakimov), rector van de Magdalena Cross Church, bad tijdens de dienst. Het koor zong vanuit de Magdalenakerk onder leiding van Olga Nemtsova.De Passionate evangeliën werden voorgelezen in drie talen: Russisch, Kerkslavisch en Nederlands.