Епархиальная библиотека православных книг на нидерландском языке

Het project heeft tot doel een openbare bisdombibliotheek van Orthodoxe boeken in de Nederlandse taal te creeren met de locatie in Den Haag. Het plan is om 3-5 exemplaren van elk boek dat in de online orthodoxe boekencatalogus (https://orthodoxeboeken.libib.com/) staat te verzamelen en fysiek beschikbaar te maken voor het publiek.

De bibliotheek van het bisdom organiseert het zoeken naar zeldzame boeken (veel orthodoxe boeken zijn al lang uitverkocht) en selecteert boeken voor digitalisering en herpublicatie.

U kunt het project steunen door Orthodoxe boeken of geld te doneren.

Boeken die vermeld staan ​​in de online Orthodoxe boekencatalogus (https://orthodoxeboeken.libib.com/) kunnen per post opgestuurd worden naar het volgende adres:

Bisdombibliotheek

1e Sweelinckstraat 54,

2517 GE ‘s-Gravenhage

 

Als je digitale exemplaren van de boeken hebt die momenteel niet op de commerciele markt zijn, deel ze dan ook met ons.

Gelddonaties aan het project zullen worden gebruikt voor de aankoop van boeken en digitalisering. Donaties aan projecten zijn vrijgesteld van inkomstenbelasting vanwege de ANBI-status van de organisatie. Doneer alstublieft aan:

Stichting diocesane diensten van ROK

IBAN: NL04 INGB 0006 7987 75

BIC (SWIFT): INGBNL2A

Voor Bisdombibliotheek

 

Regelmatige rapporten (inclusief financiele rapporten) over de projectactiviteit zullen worden gepubliceerd op de website van het bisdom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het hoofd van het project priestermonnik Johannes (Roodvoets) — ajroodvoets@hotmail.com

Русскоязычная страница находится в разработке
Binnenkort is de website ook in het Russisch beschikbaar