Bisdom Den Haag en Nederland -> nieuws uit het aartsbisdom -> 1/5/2021 ->Stille Zaterdag, Vespers met voorlezen van 15 parimias

1/5/2021 - Stille Zaterdag, Vespers met voorlezen van 15 parimias

Op 1 mei 2021, op Stille Zaterdag, vierde aartsbisschop Elisey (Ganaba) van Den Haag en Nederland Vespers met het voorlezen van 15 parimias en leidde de Goddelijke Liturgie van St. Basilius de Grote in de kruiskerk van St. Maria Magdalena, Gelijk aan de apostelen, Mirre-drager in Den Haag. De regerende bisschop werd mede gediend door: Archimandrite Nikon (Yakimov), rector van de Magdalena Cross Church in Den Haag; Hieromonk John (Rudfoots), deken van de kerk van het St. Johannes de Doperklooster te Den Haag; Priester Dimitri Dovger, geestelijke van de kathedraal van het bisdom Den Haag-Nederland. Door gebed achter de ambo verrichtte Zijne Eminentie Elisa de consecratie van brood en wijn.Aan het einde van de liturgie sprak Vladyka de gelovigen toe met een aartspastoraal woord, waarna hij paaskoekjes en ander voedsel wijdde.