29/4/2021 - Witte Donderdag

Op 29 april 2021, op de Witte Donderdag, de dag van de herdenking van het Laatste Avondmaal, vierde aartsbisschop Elisa van Den Haag en Nederland de Goddelijke Liturgie van St. Basilius de Grote in de kathedraalkerk van St. Nicolaas, aartsbisschop Mir van Lycia, Amsterdam. Bij de liturgie werd Zijne Eminentie mede gediend door: priester Mikhail Bakker, geestelijke van de Sint-Nicolaaskathedraal; diaken Oleg Karlashchuk, geestelijke van dezelfde kathedraal. Priester John Lena was tijdens de dienst aan het bidden bij het altaar.De biecht werd gedaan door Archimandrite Melety (Webber), rector van de Sint-Nicolaaskathedraal. De liturgische gezangen werden gezongen door het koor van de Sint-Nicolaaskathedraal (koormoeder Alyona Ovsyannikova-Fogd). De dienst werd opgedragen in het Kerkslavisch en Nederlands. Na het ontslag sprak de regerende bisschop de gelovigen toe met het aartspastorale woord en zegende ook de kudde.