“Gebedenboek voor christenen in de gevangenis” is verschenen in het Nederlands

In januari 2021 heeft de informaie afdeling van het bisdom in samenwerking met uitgeverij IVERON een Nederlandstalig “Gebedenboek voor christenen in de gevangenis” uitgebracht.

Het gebedenboek is gemaakt op basis van het unieke Russische gebedenboek voor christelijke gedetineerden, uitgegeven in 2014 door de Geestelijke verzorging van het bisdom St. Petersburg van de Russisch-Orthodoxe kerk van het Patriarchaat van Moskou. Deze is ontwikkeld door lezer Peter Belov en aartspriester Oleg Skomorokh, waarbij rekening is gehouden met de specifieke behoeften en levensstijl van gedetineerden. 600 exemplaren van dit gebedenboek zijn vanuit St. Petersburg als een geschenk naar ons bisdom gestuurd en zijn gebruikt door de priesters van het bisdom Den Haag en Nederland in de gevangenissen van Nederland bij het werken met Russisch sprekende Orthodoxe gedetineerden in de afgelopen jaren. Het gebedenboek kreeg de beste recensies, dus werd besloten het boek naar het Nederlands te vertalen.

Het gebedenboek werd vertaald door de zuster Elisabeth (Koning). De uitgeverij Iveron werkte aan de voorbereiding van het boek onder leiding van Tatiana Panchenko. Veel dank aan hen!

We hopen dat dit boek nu Nederlandstalige gedetineerden kan helpen op weg naar Christus onze God.

Gebedenboek voor christenen in de gevangenis

Vertaling uit het Russisch: zuster Elisabeth (Koning)

Uitgeverij IVERON, Amsterdam, 2021, 52 pagina’s, ISBN 978-90-813315-7-9

Zie voor meer details de pagina van de uitgever http://iveron.nl/boeken/

Русскоязычная страница находится в разработке
Binnenkort is de website ook in het Russisch beschikbaar